Állami Természetvédelmi Szlovák Köztársaság Szlovákiai Barlangok Igazgatósága
Štátna ochrana prírody
SlovenskyEnglishDeutschMagyarulPolski

Jogi információk

A Szlovákiai Barlangok Igazgatósága internetes oldalának használati feltételei

Figyelmeztetés

Tisztelt látogató, a Szlovákiai Barlangok Igazgatóságának (a továbbiakban csak SSJ) weboldalára lépésével, megtekintésével vagy használatával igazolja, hogy átolvasta és megértette az alábbi feltételeket és egyúttal kötelezi magát betartásukra. Az SSJ a bejelentés aktualizálásával a feltételeket bármikor megváltoztathatja. Ha feltételeinkkel nem ért egyet, ezt a weboldalt ne használja.

Az oldal használata

Az SSJ lehetővé teszi a weboldal megtekintését és anyagának átvevését csupán személyi és nem üzleti célokra olyan feltétel mellett, hogy tiszteletben tartják és nem sértik az eredeti dokumentumokon és másolatokon feltüntetett szerzői jog és tulajdonjog szabályait. Az SSJ internetes oldalai szövegeinek vagy grafikai ábráinak másolata, terjesztése, bármilyen módon való nyilvánosságra hozatala vagy más irányú használata csak az SSJ előzetes írásbeli hozzájárulásával lehetséges, összhangban a Szlovák Köztársaság területén érvényben levő szerzői jog törvényével és olyan feltétel mellett, hogy a dokumentumokban nem történik semmiféle változtatás. Minden más célú felhasználást törvény tilt.

Az SSJ kizárólagos engedélye nélkül nem engedélyezett az SSJ internetes oldaláról semmiféle szöveget, logót, grafikai elemet, védjegyet, hangot vagy képet, mint egészet vagy mint részt másolni, utánozni vagy átvinni. Az SSJ weboldalai anyagának jogtalan használata a szerzői jogszabály, védjegyekről szóló jogszabály és más jogszabályok megsértése.

Az itt levő anyagok másolásával vagy további terjesztésével kapcsolatos bármilyen kérdést konzultálják meg a Barlangüzemeltetési és Marketing Részleggel (Úsek prevádzky jaskýň a marketingu).

Jogi felelősség

Az internetes oldalakon található információk az SSJ által nyújtott forrásokból származnak, céljuk tájékoztatni főleg az SSJ tevékenységéről és termékeinek kínálatáról. Az SSJ internetes oldalain található információk tájékoztató jellegűek. A Szlovákiai Barlangok Igazgatósága minden erőt kifejt annak érdekében, hogy az SSJ internetes oldalainak minden információja korrekt és a nyilvánosságra való hozatal pillanatában érvényes legyen. Ennek ellenére az SSJ sem kizárólagosan, sem implicit módon nem garantálja a weboldalon nyújtott információkat. Az SSJ fenntartja magának a jogot a weboldalak információit előzetes bejelentés nélkül megváltoztatni, kijavítani, aktualizálni esetleg teljesen vagy részlegesen törülni. A weboldalak dokumentumai és grafikus ábrái műszaki pontatlanságokat vagy nyomdai hibákat tartalmazhatnak. Az SSJ nem felel a weboldalon előforduló pontatlanságért, vagy más hiányosságért. Az SSJ weboldalán alapuló bárminemű döntés felelőssége kizárólag a weboldal használóját terheli. Az SSJ úgyszintén nem felel az információk használatából származó esetleges károkért vagy hátrányokért.

A használók hozzászólásai

Tiltva van mindennemű törvényellenes, fenyegető, szégyenítő, obszcén, pornográf vagy hasonló anyagok nyilvánosságra hozatala vagy az oldalra való átvitele.

Összekapcsolás az SSJ weboldalával

Az SSJ lehetővé teszi a kapcsolatteremtést más weboldalakkal is, de csak az illető szervezet írásbeli engedélyével és az érvényes szabályok betartásával, összhangban az alábbi szabályzattal. Az SSJ weboldalával való kapcsolat után érdeklődők kötelesek betartani ezt a szabályzatot és az érvényben levő törvényeket.

Az SSJ weboldalával való összekapcsolás szabályai

Az oldal, amely az SSJ weboldalával kapcsolódik össze:

  • összekapcsolódhat az SSJ tartalmával, de nem kopírozhatja azt,
  • nem képezheti a kereső közegét vagy az SSJ tartalmát,
  • nem érzékeltetheti, hogy az SSJ az illető céget vagy termékeit jóváhagyja,
  • nem értelmezheti helytelenül az SSJ-hez való kötődését,
  • nem terjeszthet elő helytelen információkat az SSJ termékeiről és szolgáltatásairól,
  • nem használhatja az SSJ logóját az SSJ felelős munkatársai beleegyezése nélkül,
  • nem kínálhat olyan tartalmat, amely kellemetlenként, sértőként vagy kontroverzióként minősíthető lenne.

Információk a szerzői jogról

Copyright © 2006-2013 Správa slovenských jaskýň. Minden jog fenntartva.

Aktualitások

COVID režim vstupov sprístupnené jaskyne

Vážení návštevníci

vzhľadom k dynamicky sa meniacej situácií na Slovensku, budeme priebežne informovať o uplatňovaní COVID AUTOMATu pri jednotlivých jaskyniach. Jaskyne budú prevádzkované buď v režime ZÁKLAD alebo OTP. Režim ZÁKLAD znamená vstup všetkých návštevníkov s prípadným obmedzením počtu a režim OTP znamená vstup plne zaočkovaných, negatívne otestovaných a tých, čo prekonali ochorenie COVID pred menej ako 180 dňami. Stupeň ohrozenia zas určí, či je dýchacie cesty nutné prekryť rúškom alebo respirátorom.

100. výročie objavu Demänovskej jaskyne slobody

Dňa 2.8.2021 sme si pripomenuli 100. výročie objavu Demänovskej jaskyne slobody, ktorú 3.8.1921 objavil moravský učiteľ Alois Král v sprievode Adama Mišuru z Demänovskej doliny. Pri tejto príležitosti bol obnovený náučný chodník vedúci k jaskyni a v kultúrnom programe v Hlbokom dóme pripomenulo atmosféru objavu krátke vystúpenie divadla Gasparego z Liptovského Mikuláša s hudobným sprievodom kapely IM PLANET z Ružomberka pod režijným stvárnením J. Mikuša. Slávnostné zhromaždenie sa konalo za účasti štátneho tajomníka MŽP SR M. Kiču, generálneho riaditeľa ŠOP SR D. Karasku, starostky Demänovskej Doliny Ľ. Klepáčovej, riaditeľa SSJ J. Zuskina a hostí z VÚC Žilinského kraja, úradov životného prostredia, ŠOP SR, urbárov a pod.

International Year of Caves and Karst

The Slovak Caves Administration as a member of the International Show Caves Association (ISCA) fully supports the initiative of the International Speleological Union (UIS) to declare the year 2021 the International Year of Caves and Karst. In spite of their occurrence, the benefits of caves and karst are not commonly known to many people on the planet. So the main goal „Explore, understand and protect“ is our task for this year 2021.

Vízhiány miatt a csónaktúra a Domica barlangban nem működik.

Vízhiány miatt a csónaktúra a Domica barlangban nem működik. Csak a hagyományos túra látogatható. Szeretettel várjuk Önöket.

Látogassa meg a barlangot kisgyermekes

Dear visitors, due to increased visitation of parents with very small children (circa up to 3 - 4 years of age), we would like to kindly ask you to have a rucksack baby carrier with you for visiting the more demanding caves in given time. The most concerned are the following caves: Demänovská Cave of Liberty, Belianska Cave, Dobšinská Ice Cave, Demänovská Ice Cave, Harmanecká Cave. We also ask you to consider visiting the cave with your crying child, which could disturb the other visitors. Thank you for understanding and we wish you a nice experience.

Partner

Správa jeskyní České republikyInternational Year of Caves and KarstHabakukyZajo